Terugblik op 2021 en vooruitblik op 2022

We naderen het einde 2021. Maar wat heeft Acantus het afgelopen jaar eigenlijk gedaan voor en met haar huurders?

Prestatieafspraken 2021

Elk jaar maken we per gemeente afspraken met onze huurdersorganisaties en gemeenten over onze bijdrage aan wonen. Dit noemen we prestatieafspraken. Om inzichtelijk te maken welke prestaties we dit jaar hebben geleverd, hebben we per gemeente een activiteitenoverzicht gemaakt. Hierin blikken we terug op 2021.

Thema’s 2022

Ook kijken we vooruit naar wat we het komend jaar willen doen. Want ook in 2022 werken we samen met onze huurdersorganisatie en onze gemeenten aan woonplezier. Belangrijkste thema’s voor komend jaar zijn acceptabele woonlasten, voldoende woningen en een fijne en veilige woonomgeving.

Acceptabele woonlasten: verduurzaming en bewust omgaan met energie

Misschien wel het belangrijkste thema voor komend jaar is ‘acceptabele woonlasten’. Grote factor daarin is de stijgende energieprijs. Daarom werken we ook in 2022 aan betaalbare woningen. Dit doen we door te investeren in het energiezuiniger en comfortabeler maken van bestaande woningen en energiezuinige, comfortabele nieuwbouw. Daarnaast geven we huurders informatie over hoe ze energie kunnen besparen via bijvoorbeeld energie-coaching

Voldoende woningen: wonen in de regio steeds populairder

We zien dat de rust en ruimte en betaalbaarheid van het wonen in Noord- en Oost-Groningen bij steeds meer mensen in trek is. Acantus speelt hierop in. Dat betekent dat we blijven inzetten op meer renovaties en meer moderne nieuwbouw waardoor het nu en in de toekomst comfortabel wonen is. En zodat iedereen die hier wil wonen, een woning kan krijgen.

Fijn en veilig wonen: meer dan een goed huis

Fijn wonen is meer dan een goed huis. Om je thuis te voelen, is een prettige woonomgeving minstens zo belangrijk. Daarom werken we ook komend jaar samen met onze huurdersorganisaties, gemeenten, maatschappelijke organisaties en andere partners  aan een prettige woonomgeving en daarmee woonplezier.

Klik op de afbeeldingen hieronder om de gehele infographic per gemeente te bekijken

Gemeente Pekela

Gemeente Veendam

Gemeente Westerwolde

Gemeente Oldambt

Gemeente Eemsdelta

Er zijn inmiddels ook prestatieafspraken met Eemsdelta gemaakt voor 2022. .