De Clockstede in Nieuwe Pekela wordt tijdelijke quarantainelocatie asielzoekers

De Clockstede aan de Prunuslaan in Nieuwe Pekela wordt vanaf januari 2022 een tijdelijke quarantainelocatie voor asielzoekers met corona. Officieel heet dit een 'tijdelijke uitwijklocatie'. Dat hebben Acantus en de gemeente Pekela besloten vanwege het opvangtekort in de regio. Het pand wordt gebruikt door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de periode van één jaar. Clockstede biedt verblijf voor maximaal 120 bewoners.

Waarom Clockstede als tijdelijke uitwijklocatie

Er is momenteel een tekort aan opvang voor asielzoekers met corona. Als woningcorporatie denken we graag mee over de mogelijkheden. Clockstede is een groot pand dat zich, met 40 aparte wooneenheden, goed leent voor dit type opvang. Het is nu niet geschikt voor regulier verhuur en wordt al een jaar niet verhuurd. Op deze manier kan het toch worden gebruikt voor een grote groep mensen die het hard nodig heeft. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid stelt Acantus dit pand daarom graag beschikbaar.

Omwonenden

Omdat het een quarantainelocatie betreft zullen omwonenden naar verwachting niet veel merken van het nieuwe gebruik van het pand. De bewoners moeten namelijk binnen blijven.

Gemeente Pekela en COA

Acantus is eigenaar van het pand. De gemeente en het COA zijn aanspreekpunt als het gaat om de procedures en opvang van asielzoekers.