Planten gered in de Zandplatenbuurt in Delfzijl

Op woensdag 24 april hebben deelnemers aan de ‘struikroofactie’ in de Zandplatenbuurt (Delfzijl-Noord) zoveel mogelijk planten en struiken gered uit tuinen van leegstaande woningen. Het groen is daarmee gered van de versterkingsoperatie in de wijk.

De woningen in de Zandplatenbuurt in Delfzijl zijn niet aardbevingsbestendig en worden daarom gesloopt. De bewoners van de Zandplatenbuurt krijgen de mogelijkheid om te verhuizen naar een andere woning in Delfzijl. Een deel van de huizen in de wijk staat al leeg of wordt beheerd door AdHoc in de vorm van tijdelijke huur. Maar in die tuinen staan nog volop planten en struiken. Bij sloop gaat dit helaas verloren. Daarom heeft Acantus samen met gemeente Eemsdelta Stichting Struikroven benaderd om het groen in deze wijk te redden.

Op het grasveld naast cafetaria Lekker Hoor is een stuk grond omgeploegd waar de geredde tijdelijk kunnen staan. Zodra bewoners verhuizen uit de wijk, kunnen ze hun planten hier tijdelijk stallen. Als zij dan verhuisd zijn naar hun nieuwe of versterkte woning kunnen ze het weer ophalen. De planten die over blijven gaan naar Stichting Groen voor rood, een bewonersinitiatief in Delfzijl-Noord.

Stichting Struikroven organiseerde de actie samen met woningcorporatie Acantus, gemeente Eemsdelta, WerkPro, Groen voor Rood, Stip!, AdHoc en Cadanz.