Opening Buurtwoning Nieuwe Pekela

De Buurtwoning is verhuisd van Oude Pekela naar Nieuwe Pekela. Vandaag openden we samen met gemeente Pekela, Huurders in Pekela, de Badde, Afeer en omwonenden de nieuwe Buurtwoning aan de Berkenlaan. Het was een feestelijke moment om kennis te maken met de buurt. De opkomst was groot.

Renovaties Willem de Zwijgerlaan 

De Buurtwoning is een ontmoetingsplek en informatiepunt voor de buurt. In 2021 werd de eerste Buurtwoning geopend in de Willem de Zwijgerlaan. Aanleiding was de grootschalige renovatie van woningen in de Roomse Wijk. Nu de renovaties klaar zijn, vertrekt de buurtwoning naar Nieuwe Pekela. Hier willen de samenwerkingspartijen de komende jaren meer doen in de wijk. 

300 bezoekers 

De eerste buurtwoning is ruim driehonderd keer bezocht en zijn er mooie initiatieven ontstaan, waaronder de natuurlijke speeltuin in de Johan van Oldenbarneveldtstraat.  

Over de Buurtwoning 

De Buurtwoning is een initiatief van Acantus, Huurders in Pekela (HiP), de Badde, Afeer en de gemeente Pekela, en is er voor en met de buurtbewoners. Verschillende organisaties houden er spreekuren, bewonersbijeenkomsten, een koffiemomenten of een open inloop. Daarnaast is het een ontmoetingsplek voor bewoners, jong en oud. Zij kunnen hier ook samen initiatieven starten en meedenken over de buurt.