Buurtwoning Pekela geopend

De Roomse wijk in Pekela heeft er een mooie ontmoetingsplek bij. De Badde, Afeer, Gemeente Pekela, huurdersorganisatie Huurders in Pekela (HiP) Acantus en Acantus namen afgelopen woensdag 2 juni de eerste buurtwoning in Pekela in gebruik.

Met de zon hoog aan de hemel hingen medewerkers Annemiek van De Badde en Willie van Acantus de vlag buiten. Buurtbewoners en geïnteresseerden konden – Coronaproof – de opening volgen via een livestream.

Waar is de buurtwoning voor?
De buurtwoning is er voor en met de buurtbewoners. De verschillende organisaties houden hier spreekuren, bewonersbijeenkomsten, een koffie ochtend of een open inloop. Ook kunnen buurtbewoners, jong en oud, elkaar hier ontmoeten (volgens de geldende coronamaatregelen). Er is ook alle ruimte voor buurtbewoners om samen initiatieven op te starten of met ons mee te denken.

De buurtwoning is ook beschikbaar voor bewoners uit de wijk om zich terug te trekken in een huiselijke omgeving wanneer er werkzaamheden plaatsvinden aan de eigen woning.

Goed om te weten: als de vlag buiten hangt, dan is de woning open.

Op de foto (van links naar rechts): Tim Renders (Afeer – locatiehoofd Werklab Pekela) – Annemiek Bakker (De Badde – buurtwerker) – Egge Bloem (Huurders in Pekela (HiP) – voorzitter) – René Dalmolen (Gemeente Pekela – Manager Sociaal Domein) – Willie de Boer (Bewonersconsulent regio Pekela).