Brand in Dijkzichtflat in Delfzijl

Update - 19.00 uur

Enkele huishoudens kunnen vanwege de brand vannacht niet thuis slapen. Voor de overige bewoners geldt dat bewoners zelf kunnen kiezen of ze thuis slapen of elders. Hierin passen wij maatwerk toe.

Eind van deze middag zijn onze medewerkers ter plaatse bij alle bewoners langs gegaan. Bewoners zijn onder andere geïnformeerd over de noodlift en waar men terecht kan voor informatie. Donderdag aan het einde van de ochtend houden we een spreekuur voor de bewoners.

Donderdagochtend wordt gestart met de bouw van een noodlift. De bouw van deze lift neemt twee dagen in beslag. De verwachting is dat de lift vrijdag aan het einde van de dag in gebruik kan worden genomen. 

Update - 13.30 uur

In ieder geval 6 huishoudens kunnen op korte termijn niet terug naar hun huis. Vanmiddag wordt duidelijk voor hoeveel huishoudens er in totaal tijdelijke huisvesting wordt geregeld.

De twee liften in het complex zijn onbruikbaar op dit moment. Als de liften niet snel hersteld kunnen worden, dan wordt er een noodlift geplaatst. Dit neemt twee dagen in beslag. 

Brand in Dijkzichtflat in Delfzijl

In één van onze appartementencomplexen, de Dijkzichtflat in Delfzijl, is vanochtend vroeg brand ontstaan. Een woning en een recreatieruimte zijn uitgebrand en acht omliggende woningen hebben schade opgelopen. De brand is geblust. Er zijn gelukkig geen slachtoffers. De getroffen bewoners worden opgevangen.

Onze eerste prioriteit ligt bij het zo goed mogelijk opvangen en ondersteunen van de bewoners, zodat ze zo snel mogelijk terug kunnen naar hun eigen huis. Meerdere medewerkers van Acantus zijn ter plaatse om met getroffen bewoners te spreken en te horen wat we voor ze kunnen betekenen.

10-07-2019
12.00 uur