Brand Dijkzichtflat - update

Woensdagochtend 10 juli 2019 ontstond er brand op de 11e verdieping van de Dijkzichtflat in Delfzijl. Gelukkig is niemand gewond geraakt. Helaas zijn één woning en de recreatieruimte volledig uitgebrand en hebben verschillende woningen schade opgelopen. Acantus is blij dat de bewoners, ondanks deze gebeurtenis, rustig zijn gebleven. We zijn steeds in goed overleg geweest over het teruggaan naar de eigen woning en eventuele tijdelijke opvang.

Ondersteuning van bewoners
Onze medewerkers waren gisteren de hele dag ter plaatse om de bewoners op te vangen en te ondersteunen. Helaas kon gisteren niet iedereen terug naar zijn eigen huis. Van drie huishoudens is het appartement te erg beschadigd. Zij verblijven tijdelijk bij familie of vrienden. Door de brand zijn beide liften onbruikbaar geworden. Er wordt een noodlift geplaatst, deze kan vrijdag 12 juli in gebruik worden genomen. Tot die tijd verblijven nog eens acht huishoudens bij familie of vrienden, omdat zij vanwege hun gezondheid afhankelijk zijn van de lift.

Spreekuur
Donderdagochtend 11 juli was er een spreekuur voor alle bewoners van de flat. Tijdens dit spreekuur konden de bewoners opnieuw met vragen en zorgen bij medewerkers van Acantus terecht.

Herstelwerkzaamheden
De komende periode wordt de schade in kaart gebracht en bekijken we wat er moet gebeuren voordat de bewoners terug kunnen naar hun eigen huis. Op dit moment is nog niet bekend wanneer dit mogelijk is. Daarnaast voeren we verschillende werkzaamheden uit. Zo wordt de noodlift geplaatst en laten we balkons schoonmaken. T-Mobile verricht werkzaamheden op het dak om de zendmast te herstellen.

11 juli 2019