Bouw 48 woningen Vestingbuurt Delfzijl gestart

De bouw van 48 woningen van Acantus in de Vestingbuurt in Delfzijl is officieel gestart. Bestuurder van Acantus Anita Tijsma, wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Eemsdelta, directeur van Trebbe Antje de Groot en nieuwe huurders meneer en mevrouw Huizinga hebben samen een bijzondere starthandeling verricht op de bouwplaats.

Tijdcapsule
De start van de bouw is gevierd door gezamenlijk een tijdcapsule te begraven. Deze capsule kan zo’n 200 jaar in de grond blijven. Wat er dan gevonden wordt als de capsule daadwerkelijk zolang in de grond blijft? De krant van vrijdag 16 juli 2021, een brief en een gedicht en natuurlijk een geluksmuntje.

Woningen voor de toekomst
In de gemeente Eemsdelta speelt een grote versterkingsopgave. De bewoners uit de Zandplatenbuurt in Delfzijl krijgen de mogelijkheid de komende jaren te verhuizen naar een aardbevingsbestendige nieuwbouwwoning, veelal op een andere plek in Delfzijl. Het gaat om zo’n 850 huishoudens. De 48 woningen bieden perspectief aan de huurders die vanwege de versterkingsaanpak moeten verhuizen.
Anita Tijsma: “Ik ben heel blij dat de bouw is gestart en weer 48 huishoudens zicht hebben op mooie nieuwe woningen. De Vestingbuurt is een prachtige groene buurt op loopafstand van winkelcentrum De Wending. Er worden gasloze en energiezuinige woningen gebouwd, met veel aandacht voor het groene karakter van de wijk.”

Twee type woningen
Er komen 48 woningen, waarvan 12 gezinswoningen met 3 of 4 slaapkamers en 36 woningen met 2 slaapkamers. Trebbe gaat de woningen bouwen. Acantus heeft onlangs samen met Trebbe een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de komende 3 jaar voor nieuwbouwprojecten. Dit is het eerste gezamenlijke nieuwbouwproject wat van start gaat.