32 woningen op oude Arriva-locatie naast centrum Veendam

Samen met de gemeente Veendam werken wij aan de herontwikkeling van de oude Arriva-locatie aan de Sorghvlietlaan in Veendam. Daar willen we 32 appartementen voor 1- tot 3-persoonshuishoudens bouwen. Als alles volgens plan verloopt, start aannemer Fijn Wonen in het voorjaar van 2025 met de bouw.

Middenhuur

Wat het project voor ons bijzonder maakt, is dat het om middenhuur-appartementen gaat met een hogere huurprijs. Er is veel vraag naar comfortabele woningen voor kleine huishoudens. Met de bouw van dit complex voorzien we in de woonvraag van een bredere groep woningzoekenden. En willen we graag bijdragen aan het woonplezier in Veendam.

Gebiedsontwikkeling ovonde Sorghvlietlaan

Afgelopen jaar is het gebied rond de Arriva- locatie ontwikkeld. De riolering en het wegdek zijn vervangen. Daarnaast heeft de gemeente het gebied rond de Sorghvlietlaan heringericht. Met de aanleg van een ovonde, nieuwe parkeerplekken en veilige fietsroutes is de realisatie van het wooncomplex op de plek van het voormalige busstation het sluitstuk van het project. De gemeente en Acantus hechten veel waarde aan de kwaliteit van het gebouw en het groen rondom.

Henk Jan Schmaal, wethouder gemeente Veendam:

“Deze bijzondere plek vraagt om een invulling van kwaliteit, passend in de omgeving met veel groen. De samenwerking met Acantus heeft geleid tot een ontwerp met goede woningen in het middensegment van de huursector. Een toevoeging op het wonen in Veendam.”

Anita Tijsma, bestuurder Acantus:

“Wij werken samen met de gemeente aan dit project. Het is een prachtige, centrale locatie. Een mooie plek om te wonen. Door hier te bouwen, kunnen we 32 huishoudens een mooie nieuwe woning naast het hart van Veendam bieden.”

Video gebouw en omgeving

Meer weten? Kijk dan op onze projectenpagina. Hier staat ook een video van een ontwerp van het gebouw en de omgeving.