Werkzaamheden aan de Van Speykstraat

Aan de Van Speykstraat in Winschoten heeft Acantus onderzoek laten doen naar de vocht- en schimmelproblemen die bewoners ervaren. Ook is het schilderwerk gecontroleerd. 

Vanuit het onderzoek worden meerdere werkzaamheden opgepakt

In september 2024 starten we hiermee. Bij de benedenwoningen wordt bodemisolatie aangebracht om het optrekkend vocht te weren. Daarnaast worden waar mogelijk ventilatieroosters geplaatst, enkel glas vervangen, kozijnen hersteld en geschilderd, gevels gevoegd en de spouw gereinigd.

De toekomst van de woningen

Op een bewonersavond hebben wij de werkzaamheden toegelicht. Ook hebben wij de bewoners uitgelegd waarom we bepaalde werkzaamheden niet doen. Te denken valt aan een vervanging van het dak. Dit heeft te maken met de toekomst van de woningen. Het is de bedoeling deze woningen over ongeveer vijf jaar te vervangen voor nieuwbouw.

René Dalmolen, Manager Vastgoed bij Acantus:
"De werkzaamheden die we nu gaan doen zijn nodig. Het schilderwerk en het aanpakken van de vochtproblemen hebben te lang geduurd. We hebben onze partners gevraagd deze klus met voorrang op te pakken. De werkzaamheden beginnen in september. Dat klinkt nog ver weg, maar voor je het weet staan de steigers rondom de woningen. Daarna gaan we met de bewoners plannen maken voor de toekomst."