Plegt-Vos en Acantus geven bouwles aan leerlingen CBS de Kern

Vorige week gaven we samen met Plegt-Vos een gastles aan de leerlingen van basisschool CBS de Kern. Wij werken samen met Plegt-Vos aan het verduurzamen van een groot deel van de wijk Veendam Noordwest. De kinderen kregen uitleg over hoe het werkt om een huis te verduurzamen.

Bouwtekeningen in de klas en spelvorm op schoolplein

Vier groepen kregen les op verschillende locaties. In het klaslokaal kregen de leerlingen uitleg over het project tot stand is gekomen. Ook konden ze de bouwtekeningen bekijken. Daarna mochten de leerlingen buiten op het schoolplein in spelvorm aan de slag. Eerst verschillende materialen herkennen en berekeningen maken. Daarna kregen de leerlingen uitleg over verschillende soorten gereedschap, en mochten ze de bouwmannen vragen stellen over hun dagelijkse werk.

Geslaagde ochtend

Iedereen was enthousiast, zowel de leerlingen als de leraren. Ook voor de mannen die normaal aan het klussen zijn, was het een gezellige ochtend. Na afloop kreeg CBS de Kern een duurzaam houten bouwpakket aangeboden waar de kinderen zelf een huis mee kunnen bouwen.