Nieuwbouw 36 appartementen centrum Oude Pekela van start!

Woensdag 5 juni trapten we samen met Van Wijnen, de gemeente Pekela en huurdersorganisatie Huurders in Pekela (HiP) feestelijk de bouw af van 36 energiezuinige appartementen in Oude Pekela. We werkten hier samen met de HiP en de gemeente 4 jaar lang naartoe.

Confettikanon

De sfeer zat er goed in. Met een knal van het confettikanon gaven Ellen van Klaveren (wethouder Pekela), Egge Bloem (HiP), Arnoud Gils (directeur Van Wijnen) en Anita Tijsma (bestuurder Acantus) het startsein. Daarna was er tijd voor een hapje en een drankje en een kijkje op de bouw.

Naast verduurzamen nu ook nieuwbouw

Anita Tijsma, bestuurder Acantus: ‘Trots dat we dit met elkaar mogelijk maken! Blij dat we naast de vele woningen die we in Pekela verduurzamen en verbeteren, nu ook weer nieuw bouwen.’

Prettig wonen in de gemeente

Ellen van Klaveren, wethouder gemeente Pekela:‘Het is voor ons als gemeente van groot belang dat iedereen in onze gemeente prettig kan wonen. Daarom zijn we enorm blij dat Acantus deze twee nieuwbouwprojecten gaat realiseren. Er is onder zowel jonge als oude Pekelders een grote behoefte aan nieuwe en betaalbare woningen, en deze 36 nieuwe appartementen op deze prachtige locatie in het centrum zullen hier zeker aan bijdragen’

Voortvarend aan de slag

Arnoud Gils, directeur Van Wijnen Groningen:
‘De schep is de grond in en we gaan voortvarend aan de slag met de bouw. Straks kunnen huurders hier prettig wonen.’

Groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens

Het gaat om 24 appartementen aan de Feiko Clockstraat en 12 appartementen aan de Raadhuislaan. Acantus bouwt deze comfortabele en energiezuinige appartementen voor de groeiende groep kleine huishouders.