Gratis glasvezel voor al onze huurders in Pekela

Op woensdag 14 december tekenden wij samen met huurdersorganisatie Huurders in Pekela en Glasvezel Pekela BV. voor de aanleg van een nieuwe glasvezelaansluiting. Wij laten glasvezel aanbrengen in al onze woningen in Pekela. Glasvezel Pekela gaat het netwerk aanleggen. Huurders kunnen daarna gratis gebruik maken van het netwerk. In totaal gaat het om circa 1.200 woningen die aangesloten worden.

Snel, goed en betaalbaar internet

Huurders in Pekela en Acantus vinden het belangrijk dat huurders gebruik kunnen maken van een goede internetverbinding. René Dalmolen, manager Wonen bij Acantus: ‘Met de aanleg van glasvezel maken we snel en goed internet voor al onze huurders in Pekela toegankelijk. Zo kunnen bewoners overstappen naar glasvezel. En kunnen ze mogelijk besparen op hun maandelijkse kosten voor tv en internet.’

Huurders kunnen zelf bepalen of ze gebruik maken van de nieuwe aansluiting. Ze kunnen dus ook gebruik blijven maken van hun huidige aansluiting. Er komt dus alleen een extra mogelijkheid bij.

Voorbereidingen in volle gang

Momenteel is Glasvezel Pekela bezig met de voorbereidingen. De aanleg start rond eind februari 2023. Dan kunnen de bewoners profiteren van een stabiele en snelle internetverbinding. Huurders worden geïnformeerd over wanneer de aanleg bij hen plaatsvindt.