Boegkwartier op hoogte!

Het hoogste punt van de nieuwbouw van Boegkwartier Delfzijl is bereikt. Een mooie mijlpaal voor de bouw van dit appartementencomplex.

Samen met medewerkers van Rottinghuis, de gemeente Eemsdelta en Acantus stonden Jan Menninga (wethouder gemeente Eemsdelta) en Hilma Kadijk (Manager Vastgoed Acantus) hier bij stil. Kadijk noemde het Boegkwartier ‘Een voorbeeld van het nieuwe wonen. Een plek waar wonen en bedrijvigheid, maar ook jong en oud elkaar ontmoeten.’ Jan Menninga haalde de herinnering op aan het voormalige PTT-gebouw dat ooit op deze plek stond en waar zijn vader werkte. Veel veranderingen door de jaren heen, die met de komst van het Boegkwartier een nieuwe fase voor Delfzijl inluiden. 

Het Boegkwartier (met een omvang van 8.000 m2) verrijst in de driehoek Havenstraat, Waterstraat en Willemstraat in het hart van Delfzijl. In het gebouw worden 78 appartementen gerealiseerd, waarvan 70 door Acantus verhuurd worden. Verder een ruime en moderne Lidl supermarkt en nog nader in te vullen winkelruimte aan de Willemstraat. 

In het voorjaar van 2024 is het complex helemaal klaar.