Bewoners Borgesiusflat Appingedam krijgen de sleutel van hun nieuwe woning

Aan de Meester Borgesiusstraat zijn de 22 nieuwbouwappartementen klaar. De nieuwe bewoners kregen op woensdag 21 februari de sleutel van hun nieuwe woning.

Het zijn de eerste woningen in Appingedam die Acantus oplevert. Anita Tijsma, directeur-bestuurder bij Acantus: “Er gebeurt ontzettend veel in deze wijk. Daarom zijn we blij dat we met deze nieuwbouw kunnen bijdragen aan een nieuw thuis voor huurders. Een mooi moment. In de eerste plaats voor onze huurders. We overhandigen hen de sleutel van een comfortabel, energiezuinig en betaalbaar appartement. We vertrouwen erop dat zij hier heel plezierig kunnen wonen.”

Jille Jan Reitsma, manager planontwikkeling bij Nijhuis: “Wij hebben met ons projectteam met veel plezier aan de bouw van de aardbevingsbestendige appartementen gewerkt. De appartementen zijn fijn om in te wonen, energiezuinig en duurzaam.

Wij zijn erg tevreden over het eindresultaat en de samenwerking met Acantus. Het contact met de huurders is erg prettig en wij hebben ons best gedaan hen te betrekken bij de bouw, wij wensen de huurders veel woonplezier toe!”

Meneer en mevrouw van der Laan verhuizen van de Graaf Edzardstraat naar één van de nieuwe appartementen aan de Meester Borgesiusstraat. “Er komt heel wat op je af bij zo’n verhuizing. We zijn ook niet de jongsten meer met ons 86 en 80 jaar. Maar onze nieuwe woningcorporatie Acantus heeft ons beloofd goede ondersteuning te geven en daar vertrouwen we dan ook op.”
De nieuwe woning is nog wel even wennen voor meneer en mevrouw. “De woning heeft veel nieuwe snufjes en is kleiner dan waar we vandaan komen. Van alles wat we in de afgelopen 54 jaar hebben verzameld in onze vorige woning moet veel naar de hergebruik en dat is niet altijd leuk. Maar we vertrouwen erop dat dat gaat wennen.” In maart verhuist het stel. “We gaan op hoogte wonen, dus last van natte voeten krijgen we in ieder geval niet!”

Als iedereen eenmaal verhuisd is, organiseren Nijhuis en Acantus nog een feestje voor alle bewoners.