Bespaarexperts opnieuw op bezoek bij Oost-Groningse huurders

Tweehonderd huishoudens in de gemeenten Veendam en Delfzijl kunnen in juli en augustus meedoen aan de VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is een applicatie die inwoners helpt optimaal gebruik te maken van inkomensregelingen en te besparen op hun energielasten en zorgverzekering. De verwachting is dat een gemiddelde besparing van € 500,- per huishouden per jaar haalbaar is.

Honderd huishoudens kunnen zich aanmelden
In de gemeente Veendam kunnen maximaal 100 huurders van Acantus gebruik maken van de VoorzieningenWijzer. In de gemeente Delfzijl kunnen maximaal 25 huurders van Groninger Huis en 75 huurders van Acantus gebruik maken van de VoorzieningenWijzer. Alle huishoudens die in aanmerking komen, zijn aangeschreven en worden benaderd door de VoorzieningenWijzer. 

Hulp van een bespaarexpert
Huishoudens die meedoen, krijgen thuis bezoek van een bespaarexpert van de VoorzieningenWijzer. De expert laat zien waar de bewoner recht op heeft en hoe deze kan besparen. Er wordt gekeken naar minimaregelingen, toeslagen en of de zorgverzekering of het energiecontract voordeliger kunnen. Vervolgens helpt de expert met het aanvragen van alle regelingen en contracten.

Samenwerking
Acantus trekt in dit initiatief dit keer samen op met de gemeente Veendam en woningcorporatie Groninger Huis. Eerder werden in een pilot al huurders geholpen in Pekela en Blijham. Gemiddeld bespaarden de huurders ruim € 500,- per jaar. Het onlangs gepresenteerde woonlastenonderzoek in Oost-Groningen bevestigde dat veel bewoners moeite hebben om rond te komen. Alle partijen willen hier graag een steentje aan bijdragen, om zo de betaalbaarheid in de regio te verbeteren. Zij vinden het belangrijk dat bewoners kunnen deelnemen in de samenleving, prettig kunnen wonen en dat bewoners na het betalen van de vaste lasten geld overhouden voor andere dingen.

www.devoorzieningenwijzer.nl