50 nieuwe, energiezuinige en betaalbare appartementen aan Lloyds Terras

We laten 50 duurzame, betaalbare appartementen bouwen op het Lloyds Terras in Veendam. En voorzien daarmee in de groeiende vraag naar betaalbare woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2023.

Energiezuinig

Het gaat om energiezuinige sociale huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De appartementen worden gasloos en krijgen een warmtepomp. Het complex is ontworpen door VMEZ Architecten en wordt bijna-energieneutraal (BENG).

Locatie en voorzieningen

Het appartementencomplex krijgt een ruime binnenplaats met voldoende parkeerplekken. Het gebouw komt op een mooie locatie vlakbij het centrum van Veendam. Op loopafstand van de supermarkt en het station.

Anita Tijsma, bestuurder van Acantus: “Met de bouw van deze appartementen kunnen 50 huishoudens fijn en energiezuinig wonen op een prachtige plek. Trots dat we dit met elkaar kunnen doen!”

Samenwerking gemeente Veendam en Rottinghuis

Voor het realiseren van deze appartementen werkt Acantus nauw samen met gemeente Veendam. Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv uit Groningen ontwikkelt en bouwt de appartementen.

Groene omgeving

Ook de buitenruimte vormt een belangrijk onderdeel in de plannen voor het Lloyds Terras De gemeente Veendam legt een groene omgeving aan, met ruimte voor ontspanning voor de bewoners en omwonenden. Zo werken alle partijen samen aan een toekomstbestendige en leefbare woonomgeving.

Wethouder Henk Jan Schmaal: “De functies wonen, werken en zorg komen hier samen en dat sluit aan op de visie die wij hebben voor dit gebied. Met de bouw van de 50 sociale huurappartementen wordt bovendien een mooie bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de woningvoorraad in Veendam.”