3.000 huurders krijgen per 1 juli huurverlaging

Vanaf 1 juli verlagen wij de huren van ongeveer 3.000 huurders. Het gaat om huurders met een inkomen lager dan 120% van het sociaal minimum en een huur hoger dan € 575,03. Als u een huurverlaging krijgt, heeft u daar in mei bericht van ons over gekregen.

Doe de check

Heeft u geen bericht gehad, maar denkt u wel dat u recht heeft op huurverlaging? Bijvoorbeeld omdat uw (gezamenlijk) inkomen na 2021 lager is geworden? Dan kunt u zelf een huurverlaging tot € 575,03 bij ons aanvragen. Check hier of u recht heeft op een huurverlaging.

Wat heeft u nodig om een aanvraag te doen?

Om de huurverlaging aan te vragen, hebben wij een aantal gegevens van u nodig:

1. Een ondertekende verklaring waarin staat wie er in uw woning woont. Deze verklaring stelt u zelf op. Deze verklaring bevat:

  • totaal aantal personen;
  • aantal inwonende kinderen;
  • leeftijden van die kinderen.

2. Een inschatting van het bruto inkomen van alle* bewoners over de afgelopen 6 maanden. U levert hier bewijs bij aan. Bijvoorbeeld:

  • Salarisstroken;
  • overzicht van uw uitkering(en);
  • een verklaring van een boekhouder (als u zzp’er bent).

*Voor kinderen tot 27 jaar hoeft u geen inkomensgegevens in te leveren

Hou rekening met toeslagen

Krijgt u huurtoeslag? Na een huurverlaging krijgt u mogelijk minder huurtoeslag. Hou hier rekening mee voordat u de aanvraag doet. De impact van een huurverlaging kunt u checken bij Belastingdienst via www.belastingdienst.nl. U kunt dit doen door een proefberekening te doen. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met de Belastingdienst.

Heeft u nog vragen over deze huurverlaging?

Mogelijk staat het antwoord op uw vraag in het bericht dat wij eerder over de huurverlaging schreven. Check hier het eerdere bericht. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via 0900 – 8400. Onze collega’s van het Klantcontactcentum staan u graag te woord.