René Tamming

Assetmanager
René Tamming bekijkt als assetmanager hoe we onze doelen voor de lange termijn kunnen behalen.

“Om betekenisvol te kunnen blijven voor huurders, heeft Acantus vastgelegd welke woningen en woningtypes we over twintig jaar nodig hebben. Samen met mijn collega-assetmanager bekijk ik hoe we deze doelen kunnen behalen. Welke woningen moeten we renoveren en hoe? Waar kunnen we nieuwe woningen bouwen? En van welke huizen moeten we afscheid nemen?”

Strategie bepalen
“Voor 2020 hebben we nu bijvoorbeeld ruim 400 woningen geselecteerd die voor een duurzaamheidsmaatregel in aanmerking komen. Dit jaar onderzoeken we deze huizen en bekijken we wat de de beste manier van verduurzamen is. Ook kijken we per wooncomplex wat er goed gaat en wat minder goed. Zijn er bijvoorbeeld klachten van bewoners? En wat kosten de woningen ons? Dat doen we met verschillende collega’s, zoals wijkconsulenten, de onderhoudsregisseur en de afdeling Financiën. Op basis daarvan bepalen we wat er moet gebeuren.”

"Als assetmanager kan ik echt iets bijdragen"

René Tamming Bekijkt als assetmanager hoe we onze doelen voor de lange termijn kunnen behalen.

Echt iets bijdragen
“Leuk aan mijn werk vind ik dat ik met alle afdelingen te maken heb en op de hoogte ben van wat er speelt. En dat we tot goede projecten komen! Trots ben ik op het feit dat we met collega’s van verschillende afdelingen kijken naar projecten. Ook ben ik blij met de prestatiematrix die we hebben gemaakt; hierin wordt duidelijk hoe onze woningen financieel en maatschappelijk scoren. Ik kan als assetmanager echt iets bijdragen aan de organisatie. Daar krijg ik energie van!”

Veel mogelijkheden
“Wat ik prettig vind aan Acantus? Met name de openheid; je kunt bij iedereen binnenlopen. Ook is er veel mogelijk. Naast mijn werk ben ik bijvoorbeeld bestuurslid van JongWonen, een netwerk voor jonge corporatiemedewerkers in Noord-Nederland. Hier mag ik tijd voor vrijmaken. Ook heeft iedere medewerker een loopbaanbudget. Ik bekijk nu of ik coaching kan krijgen en een opleiding kan volgen om mijn kennis uit te breiden. Voorlopig zit ik hier op mijn plek!”