Peter Doddema

Medewerker Kwaliteitsborging
Peter Doddemna ziet als medewerker Kwaliteitsborging toe op de kwaliteit van onze renovatie- en nieuwbouwprojecten.

“Acantus werkt volgens het Regisserend Opdrachtgeverschap. Dat betekent dat wij niet meer inhoudelijk actief zijn in onderhouds-, renovatie- en bouwprojecten, maar dat we de kennis en expertise zoeken bij de aannemer. De aannemer komt met een voorstel en wij voeren de regie. Als medewerker Kwaliteitsborging controleer ik of de werkzaamheden zo worden uitgevoerd als wij willen. Ik kijk als het ware over de schouders van de aannemer mee.”

Projecten bij langs
“Dat doe ik door foto’s en rapportages te controleren en bij projecten langs te gaan. Grote renovatie- en nieuwbouwprojecten, maar ook kleinere projecten, zoals het plaatsen van cv-ketels of het reinigen van een goot. Wat gaat goed en wat kan beter? Ook kijk ik hoe de aannemer omgaat met onze huurders: krijgen zij bijvoorbeeld voldoende uitleg over nieuwe technieken, zoals de warmtepomp en mechanische ventilatie? Dit alles verwerk ik in een rapportage die ik naar de projectleider en aannemer stuur. Zij kunnen daar vervolgens over in gesprek gaan.”

“Toezien op kwaliteit, betekent betrokken zijn bij bouw en onderhoud”

Goede werk- en leerplek

“Toezien op de kwaliteit van een project, betekent betrokken zijn bij de bouw en het onderhoud. Dat vind ik mooi, daarin voel ik me als een vis in het water. Ook het sociale aspect vind ik leuk, ik heb een goede band met onze huurders. Ik vind het altijd een uitdaging om eventuele problemen voor ze op te lossen. Inmiddels werk ik al bijna 35 jaar bij Acantus en voorgangers. Ik ben begonnen als leerling-timmerman en via allround medewerker, rayonopzichter en projectopzichter in deze functie terechtgekomen. Je krijgt hier de kans om je te ontwikkelen; dat heb ik altijd fijn gevonden. Acantus is een heel goede werk- en leerplek.”