Erica Looyé

Bewonersconsulent
Erica Looyé heeft als bewonersconsulent contact met onze huurders over het wonen en lost eventuele overlast op.

“Als bewonersconsulent heb ik contact met onze huurders. Dat begint met het intakegesprek. Tijdens dit gesprek maak ik kennis met de nieuwe huurder en controleer ik alle gegevens. Ook ga ik na of de kandidaat te maken heeft met bewindvoering of hulpverleners. Het is belangrijk dat wij dat weten, zodat wij eventueel ook contact met deze mensen kunnen opnemen.”

Overlast oplossen
“Soms is er sprake van overlast. Dat kan geluidsoverlast of hondenpoep zijn, maar ook situaties waarin bijvoorbeeld de veiligheid van omwonenden in gevaar is. Mijn taak is dan om de overlast op te lossen. Bij de zwaardere overlastzaken heb ik contact met onder meer de politie, de gemeente en hulpverleners. Ook neem ik contact op met onze advocaat en roep ik omwonenden bij elkaar. Ik zorg ervoor dat iedereen goed wordt geïnformeerd. Dit soort situaties is vrij intensief, maar gelukkig kan ik goed sparren met mijn collega’s. We doen het samen.”

“Het contact met huurders en de veelzijdigheid: ik heb de leukste baan die er is!”

Gigantisch project
“Ik ga ook op bezoek bij huurders die te maken krijgen met een renovatieproject, sloop, nieuwbouw of de versterkingsaanpak. De afgelopen maanden heb ik samen met mijn collega’s veel huurders in Delfzijl bezocht en gevraagd naar hun woonwensen. 386 huishoudens krijgen namelijk een nieuwe, aardbevingsbestendige woning. We gaan al deze mensen bij langs; een gigantisch project! De boodschap die ik breng is natuurlijk niet altijd leuk. Maar het gaat om de manier waarop je het vertelt. Ik vind het belangrijk om open en eerlijk te zijn; dat zorgt voor vertrouwen.”

De leukste functie
“Ik zeg altijd: ik heb de leukste functie die er is! Vanwege het contact met de huurders en de veelzijdigheid, maar ook omdat je bij Acantus veel vrijheid hebt. Ik heb altijd fulltime gewerkt, ook toen mijn dochter jonger was. Dat kon ik altijd goed combineren, want bij Acantus is in overleg veel mogelijk. En als je een cursus wilt volgen, kan dat. Maar het meest belangrijk vind ik de sfeer. Die is hier heel goed. Als ik eens een minder goede dag heb, kan ik dat gewoon tegen mijn collega’s zeggen. We staan altijd voor elkaar klaar!”