Dina van der Kamp

Medewerker Verhuur
Dina van der Kamp houdt zich als medewerker Verhuur bezig met het hele proces rondom de verhuur van onze woningen.

“Als medewerker Verhuur ben ik, samen met mijn vier collega's, verantwoordelijk voor het hele verhuurproces van onze 13.000 woningen. Per jaar verhuren we ongeveer 1.200 huizen. Op maandag publiceren we de vrijgekomen woningen op onze website, de week erna verrichten we de loting. Na de loting bieden we de woning aan en plannen we waar nodig een intakegesprek in voor de kandidaat-huurder. Vervolgens stellen we het huurcontract op en maken we afspraken voor de sleuteloverdracht en het tekenen van de huurovereenkomst.”

Het mooiste
“We hebben wekelijks overleg met de afdeling Planning, mutatie-inspecteurs, de teamleider Klant en Verhuur en de teamleider Dagelijks Onderhoud. Samen nemen we de eventuele knelpunten in het verhuurproces door en kijken we naar oplossingen. Ook zit ik in een werkgroep die kijkt hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Leerzaam en interessant. Uiteindelijk is ons doel om woningen aansluitend te verhuren, zodat ze niet onnodig leeg staan. Het moment dat ik iemand blij kan maken met een woning, vind ik ook het mooiste van mijn werk!”

“Iemand blij maken met een nieuwe woning; dat vind ik het mooist"

Blijven uitdagen
“Bij Acantus heb je goede arbeidsvoorwaarden en een persoonlijk ontwikkelbudget. Vorig jaar ben ik naar een loopbaancoach gegaan om inzicht te krijgen in de manier waarop ik me kan ontwikkelen. Verder heb ik verschillende trainingen gevolgd, onder andere op het gebied van huurrecht, huurachterstand en omgaan met agressie. Leerzaam en leuk, want dan ontmoet je ook mensen van andere corporaties en kun je ervaringen uitwisselen. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven uitdagen!”