Aaldrik Schepel

Mutatie-inspecteur
Aaldrik Schepel zorgt er als mutatie-inspecteur voor dat onze huizen in zo'n goed mogelijke staat en aan tevreden mensen worden verhuurd.

“Als mutatie-inspecteur verzorg ik de voor- en na-inspecties in de woningen die wij verhuren. Als een huurder een woning opzegt, kom ik langs om deze te controleren. Dat is de voorinspectie. Ziet de woning er goed uit? Wat verwachten wij nog van de huurder? En moet er nog iets worden gerepareerd? Dat laatste geef ik door aan mijn collega’s van de afdelingen Planning en Dagelijks Onderhoud. Vaak doe ik later nog een eindinspectie: is de woning inderdaad goed achtergelaten? We willen onze huizen natuurlijk in zo'n goed mogelijk staat verhuren.”

Elke dag anders
“Daarnaast zorg ik samen met mijn collega’s voor de bezichtigingen en het tekenen van de huurcontracten. Dat betekent dat ik veel contact heb met huurders. Daar haal ik veel plezier uit. Elke dag is anders! Tijdens een bezichtiging laat ik de woning zien, loop ik het huurcontract door en leg ik map met onze informatie uit. Ook beantwoord ik alle technische vragen, bijvoorbeeld over de intercom en elektrisch koken. Ik probeer mensen altijd een tevreden gevoel te geven.”

“Ik probeer onze huurders altijd een tevreden gevoel te geven”

Veel plezier
“Inmiddels werk ik al bijna dertig jaar bij Acantus. Eerst als vakman, later als bouwkundig inspecteur en nu dus als mutatie-inspecteur. Er verandert regelmatig iets en daarom wordt het hier nooit saai. Ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk! Je krijgt hier ook alle middelen om je werk goed te kunnen doen. Als ik bijvoorbeeld een probleem heb met mijn computer, wordt dat direct opgelost. Dat vind ik belangrijk. Ook het contact met mijn collega’s vind ik plezierig. Iedereen wil elkaar wel helpen. Dat is in al die jaren al zo geweest!”