Geen urgentie, wat nu?

U komt niet in aanmerking voor woonurgentie. Wat nu?

Hierbij geven wij u een aantal tips om zelf met spoed andere woonruimte te vinden.


Reageren op woningen via loting

10% van de woningen die Acantus aanbiedt wordt via loting aangeboden. Dit doen we om ook mensen met een korte inschrijfduur een kans te geven om een woning te krijgen. Hoe ruimer uw zoekgebied hoe groter de kans om op deze manier een woning te vinden.

Reageren op woningen die direct beschikbaar zijn

Komen er via inschrijven of loting geen reacties? Dan is de woning direct beschikbaar. De eerste kandidaat die reageert, krijgt de woning.

Woningruil

Woont u in een huurwoning en wilt u verhuizen, maar komt u niet in aanmerking voor woonurgentie? Dan is woningruil misschien iets voor u. Er is sprake van woningruil wanneer twee huurders elkaars huurwoning gaan bewonen. Dat kan binnen Acantus maar dit kan in principe ook met een huurder van een andere corporatie, als die corporatie ook toestemming verleent. Lees hier verder voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.

Tijdelijke woonruimte

Ad Hoc beheer verhuurt tijdelijke woningen. Leegstaande woningen en gebouwen worden door de bemiddeling van AD-HOC tijdelijk bewoond, waardoor vandalisme en inbraak wordt voorkomen. Informatie en de voorwaarden vindt u op de website van Ad Hoc Beheer.