Nog steeds geen woning?

Wachttijd

Onze woningen worden toegewezen via loting, waarbij iedereen evenveel kans maakt op de woning. Hoe minder reacties er op de woning zijn, hoe groter uw kans. Woningen waar we geen kandidaat voor vinden via loting zijn direct beschikbaar. De direct beschikbare woningen staan ook in ons woningaanbod. De wachttijd is afhankelijk van uw eisen. Onze ervaring is dat de meeste woningzoekenden binnen negen maanden een woning bij Acantus vinden. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van uw eigen wensen en de populariteit van de woning(en) waar u op reageert. 

Zoekgesprek

Als u na één jaar actief zoeken nog geen woning aangeboden heeft gekregen, nodigen wij u uit voor een ‘zoekgesprek'. U komt in aanmerking voor een zoekgesprek, als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • u bent 23 jaar of jonger en heeft meer dan 25 keer op passende woningen gereageerd, of;
  • u bent ouder dan 23 jaar en heeft meer dan 50 keer op passende woningen gereageerd, en;
  • u staat minimaal 1 jaar ingeschreven, en;
  • u bent in het afgelopen jaar actief zoekend geweest;
  • u heeft geen woning niet-legitiem geweigerd.

Tijdens het zoekgesprek bespreekt de woonconsulent met u het zoekgedrag. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of u inderdaad buiten uw schuld om buiten de boot valt bij het zoeken naar een woning. Is dat het geval, dan proberen wij binnen drie maanden een passende woning aan te bieden.