Inschrijven

Via het inschrijfformulier kunt u zich bij ons inschrijven als woningzoekende. Hiervoor moet u 18 jaar of ouder zijn. Bij de inschrijving vragen wij u een Inkomensverklaring van u en uw eventuele partner in te leveren. Zonder inkomensverklaring kunnen wij u geen woning toewijzen. 

Na bevestiging van uw inschrijving kunt u via Mijn Acantus op ieder gewenst moment reageren op ons Woningaanbod. Onze ervaring is dat de meeste woningzoekenden binnen negen maanden een woning bij Acantus vinden. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van uw eigen wensen en de populariteit van de woning(en) waar u op reageert.

Verlenging van uw inschrijving

Op het moment dat u een jaar staat ingeschreven, vragen wij u of u ingeschreven wilt blijven. Zo ja, dan vragen wij u om een recente inkomensverklaring van u en uw eventuele partner.

Beëindigen van inschrijving

Heeft u een woning geaccepteerd en de huurovereenkomst getekend, dan eindigt uw inschrijving als woningzoekende. Wilt u in de toekomst weer op zoek naar een andere woning, dan schrijft u zich opnieuw bij ons in. Uiteraard kunt u zich ook uitschrijven via Mijn Acantus.

Veel gevraagd over Inschrijven

Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende?

Via het inschrijfformulier kunt u zich bij ons inschrijven als woningzoekende. Voorheen vroegen wij onze woningzoekenden een inkomensverklaring in te leveren bij inschrijving. Vanaf 2 december 2019 vragen we dit bij toewijzing. Het is wel handig om een Inkomensverklaring op tijd aan te vragen, zodat u het bij toewijzing direct bij de hand heeft.