Huurverhoging

Elk jaar vindt per 1 juli een huurverhoging plaats. Naast de jaarlijkse huurverhoging kan uw huur verhoogd worden, omdat wij bijvoorbeeld uw woning hebben verbeterd.

Huurverhoging na woningverbetering

Als uw woning wordt verbeterd, kan het zijn dat uw huur wordt verhoogd. Bijvoorbeeld als er dubbel glas of een cv-installatie in uw woning is geplaatst. Hierdoor krijgt uw woning meer punten, waardoor de huurprijs hoger wordt. U leest hierover meer bij Huuropbouw.

Huurverhoging na woningverbetering moet u zelf doorgeven aan de Belastingdienst.

Jaarlijkse huurverhoging

Ieder jaar stijgen de prijzen. Ook wij hebben daar mee te maken. Bijvoorbeeld doordat het onderhoud van uw woning duurder wordt. De jaarlijkse huurverhoging vindt plaats per 1 juli. Voor 1 mei sturen wij u hierover een brief. Voor het bepalen van de jaarlijkse huurverhoging volgen wij de richtlijnen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Huurtoeslag

Ontvangt u huurtoeslag? Wij geven de nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Dit hoeft u dus niet zelf te doen.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de huurverhoging? Dan kunt u tot 1 juli bezwaar maken. Dit doet u met het bezwaarschrift jaarlijkse huurverhoging van de Huurcommissie. Op dit formulier staat ook welke documenten u mee moet sturen. U kunt het bezwaarschrift en de documenten per post sturen naar: Acantus, Postbus 110, 9640 AC Veendam of per e-mail naar: info@acantus.nl.

Antwoorden op de belangrijkste vragen over de jaarlijkse huurverhoging
Meer informatie over de huurverhoging vindt u in deze flyer met uitleg over de huurverhoging en wij geven u graag ook de antwoorden op de belangrijkste vragen.

In onderstaande film leggen we uit waarom we jaarlijks een huurverhoging doorvoeren:

Veel gevraagd over Huurverhoging

Hoe kan het dat mijn buren minder huurverhoging krijgen dan ik?

Wij willen ervoor zorgen dat dezelfde woningen dezelfde huurprijzen krijgen. Dat is nog niet overal het geval. Een woning met in verhouding een lagere huurprijs krijgt daarom meer huurverhoging (maximaal 2%) dan dezelfde woning met in verhouding en duurdere huurprijs.