Huur betalen

Bij het huren van een woning hoort ook het betalen van de huur. Door het ondertekenen van de huurovereenkomst stemt u ermee in de huur op tijd te betalen.

Automatische incasso

Geeft u ons een machtiging om uw huur automatisch te incasseren, dan heeft u er geen omkijken meer naar. Het betalen via een automatische incasso biedt u een aantal voordelen:

  • u hoeft er niet meer aan te denken om de huur op tijd te betalen. Wij zorgen dat op de eerste van de maand het juiste huurbedrag wordt afgeschreven;
  • is volgens u het verkeerde bedrag afgeschreven, dan heeft u 56 kalenderdagen de tijd om uw bank te vragen het bedrag terug te storten. U moet er daarna wel zelf voor zorgen dat het juiste huurbedrag alsnog wordt overgemaakt;
  • het gebruik van automatische incasso is gratis.

Belangrijk bij automatische incasso is natuurlijk wel dat het saldo op uw bankrekening voldoende is.

Wilt u graag gebruik maken van automatische incasso? Vraagt u dan een Machtigingskaart aan.

Betaalmail

Het is mogelijk om via Betaalmail (voorheen AcceptEmail) te betalen. Betaalmail is een digitale factuur die u elke maand via de e-mail ontvangt. Vanaf november 2018 gaat de digitale factuur er anders uitzien. U krijgt dan de huurfactuur als bijlage. Op deze manier kunt u de factuur ook opslaan of printen. 

U kunt de factuur betalen door op de iDEAL-link te klikken die op de factuur (in de bijlage) staat en de betaling goed te keuren. Ook kunt u betalen via internetbankieren, door de gegevens uit de e-mail over te nemen.

Wilt u gebruikmaken van Betaalmail? Meld u dan aan via het Aanmeldformulier Betaalmail.

Internetbankieren

Het maandelijkse huurbedrag kunt u ook via internetbankieren betalen. U geeft uw bank via internet opdracht om op de eerste dag van de maand het juiste huurbedrag aan ons over te maken.

Periodieke opdracht aan de bank

Geeft u er de voorkeur aan dat uw bank maandelijks het huurbedrag aan ons overmaakt? Ook dat kan. Houdt u er wel rekening mee dat u de bank tijdig informeert over wijzigingen in het huurbedrag. Zo voorkomt u dat het verkeerde bedrag wordt overgemaakt. Let er op dat u het volledige bedrag en het juiste betalingskenmerk aan de bank doorgeeft en dat het bedrag uiterlijk de eerste dag van de maand bij ons binnen is.

Pinbetaling

Ook is het mogelijk om het huurbedrag met PIN te betalen aan de balie van ons kantoor in Veendam. Contante betaling van de huur is helaas niet mogelijk.

Folder

De informatie over het betalen van de huur staat ook in de folder Huur betalen.