Betaalmail

Via Betaalmail ontvangt u een digitale factuur die u veilig en snel kunt betalen met iDEAL, gewoon vanuit de bijlage in uw eigen e-mail. Overtikken van betaalkenmerken en rekeningnummers is niet nodig, alles is al netjes voor u ingevuld.

Aanmelden

Ook via Betaalmail de huur betalen? Meld u dan aan via het Aanmeldformulier Betaalmail.  

Vragen

We hebben een aantal veelgestelde vragen over Betaalmail op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0900 - 8400 of stel uw vraag via het Contactformulier.

Veel gevraagd over Betaalmail

Wat is Betaalmail?

Betaalmail is een digitale factuur die u iedere maand via de mail ontvangt. Betalen kan vertrouwd, veilig en snel met iDEAL, gewoon vanuit de bijlage in uw eigen e-mail. Overtikken van betaalkenmerken en rekeningnummers is niet nodig, alles is al netjes voor u ingevuld.

Wat heb ik nodig om via Betaalmail mijn huur te kunnen betalen?

Om via Betaalmail te kunnen betalen met iDEAL moet u de beschikking hebben over een internetverbinding, een e-mailadres en een internet betaalrekening. In Nederland kan worden betaald met iDEAL vanuit ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank, KNAB, Deutsche Bank, SNS Bank, Tridos Bank en Van Lanschot Bankiers.

Ik heb de factuur / Betaalmail niet ontvangen. Hoe moet ik de (huur)factuur betalen?


Het is helaas niet mogelijk om u een nieuwe factuur of Betaalmail te sturen. Wij verzoeken u de huur op één van de volgende manieren te voldoen:

 • U kunt de huur overmaken op ons bankrekeningnummer NL 02 RABO 0343 5617 00. Vermeld hierbij uw relatienummer en/of adres. 
 • U kunt betalen via het Huurdersportaal.
 • U kunt langskomen op ons kantoor om te pinnen. Contant betalen is niet mogelijk. Iedere werkdag zijn we van 8.00 tot 12.30 uur geopend. In de middag kunt u alleen op afspraak bij ons terecht. Dat is mogelijk tot 16.30 uur. Een afspraak maakt u telefonisch of via onze website.

Zijn er kosten verbonden aan Betaalmail?


Nee, Betaalmail is gratis.

Is Betaalmail veilig?


Betaalmail heeft veel aandacht besteed aan de beveiliging van de dienst. Zij zorgen ervoor dat de afzender van de e-mails altijd kan worden geÍdentificeerd via de e-mail authenticatie. Voor extra veiligheid wordt de informatie van de betaallink in de e-mail via een aparte, streng beveiligde verbinding gecommuniceerd.
Na het klikken op de betaallink door de ontvanger wordt het betaalproces altijd gestart vanaf de SSL beveiligde transactiepagina van Betaalmail. Omdat Betaalmail voor de betaling met iDEAL gebruik maakt van de internet- of mobiele betaalapplicatie van uw eigen bank is betalen veilig.
iDEAL is gebaseerd op internet- en mobiel bankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als internet- en mobiel bankieren. iDEAL voldoet daarmee aan strenge veiligheidseisen.

Hoe kan ik me aanmelden voor Betaalmail?

Wilt u gebruik maken van Betaalmail? Vul dan het Aanmeldformulier Betaalmail in. Nadat wij uw aanvraag hebben verwerkt ontvangt u hiervan een bevestiging via de mail.

Hoe herken ik een Betaalmail?


Voor u en onze veiligheid zijn in de Betaalmail een aantal duidelijke herkenningspunten ingevoerd:

 • Het logo van Acantus is altijd duidelijk zichtbaar.
 • U ontvangt een Betaalmail altijd rechtstreeks van Acantus (via betaalmail@acantus.nl)
 • In de Betaalmail zit enkel informatie die tussen u en Acantus bekend is, zoals bijvoorbeeld: uw volledige naam, een betalingskenmerk, het huurbedrag en de betreffende maand.
 • Betaalmail is geen directe link naar iDEAL; u komt eerst op de pagina van Betaalmail. Op deze pagina herkent u ook weer het logo van Acantus, uw eigen gegevens en de gegevens met betrekking tot de betaling, zoals het bedrag en betalingskenmerk. Vanaf deze pagina kiest u via welke bank u wilt betalen.
 • Elke Betaalmail bevat een beveiligde betaallink. De link bevat geen gegevens die leiden naar een persoon, een bedrag of een rekeningnummer. Elke wijziging in de link door de ontvanger zal resulteren in een ongeldige link.

Op welke manieren kan ik de huur betalen?

U kunt de huur op verschillende manier betalen.

Huurdersportaal

Automatische incasso
Geeft u ons een machtiging om uw huur automatisch te incasseren, dan heeft u er geen omkijken meer naar. Het betalen via een automatische incasso biedt u een aantal voordelen:

 • u hoeft er niet meer aan te denken om de huur op tijd te betalen. Wij zorgen dat op de eerste van de maand het juiste huurbedrag wordt afgeschreven;
 • is volgens u het verkeerde bedrag afgeschreven, dan heeft u 56 kalenderdagen de tijd om uw bank te vragen het bedrag terug te storten. U moet er daarna wel zelf voor zorgen dat het juiste huurbedrag alsnog wordt overgemaakt;
 • het gebruik van automatische incasso is gratis.

Belangrijk bij automatische incasso is natuurlijk wel dat het saldo op uw bankrekening voldoende is.

Wilt u graag gebruik maken van automatische incasso? Vraagt u dan een machtigingskaart aan via de link Machtigingskaart of bij ons Klant Contact Centrum via 0900 - 8400.

Betaalmail
Het is mogelijk om via Betaalmail te betalen. Betaalmail is een digitale factuur die u elke maand via de e-mail ontvangt. U krijgt de huurfactuur als bijlage zodat u de factuur eventueel ook kunt opslaan of printen. 

U kunt de factuur betalen door op de iDEAL-link te klikken die op de factuur (in de bijlage) staat en de betaling goed te keuren. Ook kunt u betalen via internetbankieren, door de gegevens uit de e-mail over te nemen.

Wilt u gebruikmaken van Betaalmail? Meld u dan aan via het Aanmeldformulier Betaalmail.

Internetbankieren
Het maandelijkse huurbedrag kunt u ook via internetbankieren betalen. U geeft uw bank via internet opdracht om op de eerste dag van de maand het juiste huurbedrag aan ons over te maken.

Periodieke opdracht aan de bank
Geeft u er de voorkeur aan dat uw bank maandelijks het huurbedrag aan ons overmaakt? Ook dat kan. Houdt u er wel rekening mee dat u de bank tijdig informeert over wijzigingen in het huurbedrag. Zo voorkomt u dat het verkeerde bedrag wordt overgemaakt. Let er op dat u het volledige bedrag en het juiste betalingskenmerk aan de bank doorgeeft en dat het bedrag uiterlijk de eerste dag van de maand bij ons binnen is.

Pinbetaling
Ook is het mogelijk om het huurbedrag met PIN te betalen aan de balie van ons kantoor in Veendam. Contante betaling van de huur is helaas niet mogelijk.

Rekeningnummer
Het bankrekeningnummer van Acantus is: NL 02 RABO 0343 5617 00
T.n.v. Acantus, Veendam.