Inspectie versterkingsprogramma NCG

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) regisseert het bouwkundig versterken van (huur)woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Om de versterking goed aan te pakken, moet eerst duidelijk zijn of en in hoeverre woningen versterkt moeten worden. Daarom zijn inspecties van woningen nodig. Op basis van deze inspecties wordt berekend welke woningen moeten worden versterkt om ze aardbevingsbestendig te maken. Ook wordt berekend welke maatregelen dan nodig zijn. Deze berekeningen kosten veel tijd. 

In een versterkingsadvies komt te staan welke maatregelen nodig zijn om een woning aardbevingsbestendig te maken. Als dit advies klaar is, wordt dit advies besproken met de eigenaar. Bij huurwoningen is dit de woningcorporatie, Acantus dus. Nadat wij het versterkingsadvies van een woning ontvangen, informeren wij de huurder.  

Acantus voert regulier onderhoud uit aan haar woningen, ook bij woningen die onderdeel uitmaken van het inspectieprogramma van NCG. Sinds de start van de inspecties, begin 2017, zijn wij terughoudend met zaken als schilder- en voegwerk bij woningen die onderdeel uitmaken van de inspecties. Dit doen wij in ieder geval totdat er duidelijkheid is over de uitkomsten van de inspecties.

Wilt u meer weten over het inspectieprogramma, neemt u dan contact met ons op via 0900 - 8400.

Veel gevraagd over Inspectie versterkingsprogramma NCG

Er is iemand bij mij aan de deur (geweest). Hoe weet ik dat deze persoon namens Acantus langskomt?

Algemeen


U krijgt altijd van tevoren een brief als wij onderzoek doen in uw woning of wijk. Vaak hebben onze medewerkers of aannemers deze brief bij zich. Hier kunt u om vragen. U kunt ook altijd vragen om legitimatie. Vertrouwt u het niet? Neemt u dan meteen contact met ons op.

Ik heb een brief ontvangen over een inspectie/woningverbetering, met wie kan ik contact opnemen?

Algemeen


In de brief staat aangegeven met wie u contact kunt opnemen voor vragen.