Aardbevingen

Door de gaswinning treden regelmatig aardbevingen op. Wellicht heeft u ook te maken met de gevolgen van de gaswinning. Of u kunt hiermee te maken krijgen. Bijvoorbeeld door:

  • schade aan uw woning (en de afhandeling daarvan),
  • inspecties om de veiligheid van uw woning vast te stellen,
  • een versterkingsadvies voor uw woning. Dit is een advies waarin staat wat er nodig is om uw woning beter te beschermen tegen aardbevingen. 
  • versterkingswerkzaamheden aan uw woning, of sloop en nieuwbouw, zodat u weer veilig kunt wonen.

Er komt veel op u af. Acantus vindt het belangrijk dat u veilig woont. Daarom willen wij u zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen. Daar zetten wij ons dagelijks voor in.

Wij werken samen

Voor de aanpak van uw woning werken we samen met andere organisaties, bijvoorbeeld de gemeente waar u woont, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG)het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) en aannemers. Op de website van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) vindt u een handig overzicht van alle betrokken organisaties en hun contactgegevens.

Vragen en contact

U kunt altijd bij ons terecht. Via telefoon, per mail of persoonlijk. Wij helpen u graag.

Kijk ook naar de overige informatiepagina's onder het kopje 'Aardbevingen en inspecties'. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel of mail dan gerust met ons.

We kijken samen met u naar een antwoord op uw vraag of zoeken naar een passende oplossing.

Ook kunt u contact met ons opnemen als u ideeën heeft hoe we samen met u kunnen blijven werken aan fijn wonen in uw gemeente.