Wat komt er bij kijken bij een verhuizing?

Denk aan het doorgeven van uw nieuwe adres!
Geef uw verhuizing altijd door aan uw gemeente, ook als u binnen de gemeente verhuist. Verhuist u naar een nieuwe gemeente, meld dit dan bij de nieuwe gemeente. Doe dit 4 weken vóór of uiterlijk 5 dagen na je verhuisdatum (verhuisdatum = 1e dag slapen/wonen nieuwe huis).

Stuur ook uw verzekeraars tijdig een adreswijziging en uw telefoonaanbieder. Denkt u ook aan het overschrijven van uw inboedelverzekering. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is namelijk niet bij alle verzekeraars het geval.

Tip! Met de verhuisservice van PostNL kunt u regelen dat uw post automatisch met u mee verhuisd

Huurtoeslag
Wanneer u gebruik maakt van Huurtoeslag is het belangrijk om de verhuizing door te geven aan de Belastingdienst. Als de huurovereenkomst stopt, stopt ook uw recht op huurtoeslag voor deze woning. Verhuist u naar een andere huurwoning? En heeft u daar recht op huurtoeslag? Vraag dan opnieuw huurtoeslag aan. Geef de wijzigingen door via Mijn toeslagen of bel met de Belastingdienst 0800 - 0543

Gas, water en elektriciteit
Vergeet bij uw verhuizing niet om de contracten voor onder andere gas, elektra, water te wijzigen. Om te voorkomen dat water- en energiebedrijven teveel bij in rekening brengen, is het belangrijk de meterstanden op de laatste huurdag door te geven. De meterstanden van gas, water en elektra schrijft u op de meterstandenkaart die wij u toesturen.

Automatische betaling stopzetten
Als u de bank een opdracht heeft gegeven voor een automatische betaling van de huur, dan moet u die zelf stopzetten. Als u de automatische betaling bij ons heeft geregeld hoeft u niets te doen.

Afval
Bij verhuizen komt vaak veel afval en grofvuil kijken. Zorgt u ervoor dat u uw afvalcontainers schoon en leeg achterlaat. Hartelijk dank!